Gebouw 3 ... helemaal je eigen huis

Het is het oudste gebouw op het centrum. Het heeft 13 kamers met 32 bedden voor 37 gasten. De indeling wijkt af van de andere accommodaties en dat maakt dit gebouw bijzonder.

De terraszijde van gebouw C op Meeuwenveen Accommodaties

Het door groen omsloten terras en de glazen uitbouw van Gebouw 3

De zaal ligt in het midden en voorziet in alles. Er wordt gewerkt, gegeten en gerelaxt. Enkele jaren geleden is een heel geslaagde renovatie gedaan waardoor de sfeer in dit gebouw zelfs nog beter is geworden. De nieuwe serre heeft glas tot aan de vloer; er is een open haard (van vurenhout) en er is vloerverwarming aangelegd. Met prachtige Japanse schuifdeuren, die je in de wand kunt laten verdwijnen, kan de zaal worden verdeeld in een werkruimte en een aparte eetruimte.

Faciliteiten

De zaal heeft een dubbele muziekinstallatie. U gebruikt de set die het handigst voor u is. Er is ook een barretje. De keuken is ruim opgezet. Groepen die meerdere gebouwen tegelijk gebruiken koken en eten meestal hier.

De meeste slaapkamers zijn voor drie personen. Ze zijn zo ingedeeld dat je toch een eigen plek hebt en allemaal hebben ze een deur naar buiten, naar de tuin. Je stapt `s ochtends zo het natte gras in.

Douches en toiletten zijn nieuw en fris en liggen centraal in het pand. Net als in de andere accommodaties is ook hier, naast de douchecabines, een gemeenschappelijke doucheruimte. Dat komt hier goed van pas want Gebouw 3 heeft een eigen sauna.

Aan de voorkant van het gebouw ligt een smaakvol appartement met vier kamers en eigen sanitair. Een ideaal onderkomen voor begeleiders.

Aantallen, afmetingen en oppervlakten

Gebouw 3 heeft 13 kamers met 32 bedden voor 37 personen
Een zaal van 10 bij 10 meter en een eetzaal van 4,5 bij 8 meter (140m2 totaal)
Een grootkeuken van 30m2
De begeleiding heeft 35m2 aan eigen (slaap)ruimte inclusief badkamer
Er kunnen 35 cursisten slapen in 1 éénpersoons-, 3 tweepersoons-, 4 driepersoons- en 4 vierpersoonskamers
Er zijn 7 toiletten
Er zijn 5 douches
Een gemeenschapplijke douche voor 4 personen
Een buitensauna voor 6 personen
Een eigen tuin en terrassen van 400m2

Prijzen

De minimum huursom van Gebouw 3 komt overeen met de prijs voor 22 personen. Kijk voor een volledig overzicht bij Tarieven. Prijzen voor alleen zaalverhuur zijn op aanvraag.

Ligging

In Gebouw 3 heb je maximale privacy, niemand stoort je. Aan de zuidzijde kun je vrij zonnen op het grasveld, op het terras of voor de deur van je slaapkamer. Er is een mooie plek om in een kring rond een vuur te zitten.

Aan de noordkant bij de eetzaal is nog een terras, met zon vanaf de middag. De borders hier zijn door de Arnica kwekerij gevuld met zeldzame wilde planten. Ze worden daar gekweekt om ze voor uitsterven te behoeden. Er staat altijd wel iets in bloei en er komen bijzondere vlinders op af.

Naast de schuur zijn drie eigen parkeerplaatsen. Er kan ook een camper staan. Voor de exacte maten en indeling van het gebouw kunt u een gedetailleerde plattegrond (PDF) downloaden.

Impressie

  • De zaal van gebouw C op Meeuwenveen Accommodaties
  • De eetzaal van gebouw C op Meeuwenveen Accommodaties
  • De slaapkamer voor de staf van gebouw C op Meeuwenven Accommodaties
  • Een standaard slaapkamer van gebouw C op Meeuwenveen Accommodaties
  • De sauna bij gebouw C op Meeuwenveen Accommodaties