Mag ik buiten slapen, een kampvuur bouwen, mijn hond meenemen?

Bij elk gebouw is ruimte voor een enkele tent. Ook is er een prachtig weitje waar je, als je geluk hebt, helemaal alleen staat. Wel vooraf even aanvragen of het kan, want soms wordt op het weitje een ‘lodge’, een zweethut ceremonie, gehouden. Of het is besproken voor een buiten-oefening of een ritueel.

Er zijn geen voorzieningen als sanitair of elektriciteit. En je mag geen spullen (matrasjes, dekens) uit het gebouw mee in je tent nemen. Voor de prijs maakt het niet uit of je binnen of buiten slaapt.

In het houthok op het weitje ligt een flinke voorraad openhaardhout opgestapeld. Voor een buitenvuur heb je altijd eerst de toestemming van de beheerder nodig. Soms kan het niet, dan is het te droog in het bos. Bij elk gebouw ligt een mooie vuurschaal. Zet er wel een emmer water naast. Je kunt het hout zelf pakken; het kost € 5,- per mand.

Neem niet zomaar een huisdier mee want sommige mensen zijn er allergisch voor. Je organisatie moet het eerst goedvinden. Meeuwenveen stelt enkele aanvullende voorwaarden over hygiëne.

Een karretje brandhout is gelijk aan 3 manden

Een karretje vol is gelijk aan 3 manden brandhout