Wie maakt er schoon?

Dat doet de groep, zowel tijdens het verblijf als bij het vertrek. Het doel is dat het gebouw weer net zo wordt achtergelaten als het bij aankomst was.

Dat is veel werk, maar met z’n allen in een goed uur te doen. We hebben prima schoonmaakspullen in huis en ook voorbeelden hoe de schoonmaak het best aangepakt kan worden. Als we het ruim tevoren weten, kunnen we het schoonmaakwerk uit handen nemen. Dat kost natuurlijk extra en de keuken doen wij er niet bij. Uw kok maakt altijd zelf de keuken schoon.

Probiotica

Voor de dagelijkse schoonmaak hebben we microbiologische schoonmaakmiddelen. Bacteriën doen eigenlijk de klus. Deze producten bestaan uit een klein beetje zeep en een enorme overdosis sporen van geselecteerde bacteriën. Komen die op een oppervlak, dan “ontwaken” ze en vormen enzymen waarmee de vervuiling wordt afgebroken in water en koolzuur.

Vergeleken met gangbare schoonmaakmiddelen zijn probiotica milieuvriendelijk. Ze bevatten geen synthetisch zepen en parfums die beide moeilijk afbreekbaar zijn en voor sommigen irriterend. Microbiologische schoonmaakmiddelen zijn mild voor mens en milieu en blijven werken tot al het vuil “op” is. Het schoonmaken gaat nog door als je allang weer thuis bent. En dat is een fijn gevoel.

Drie flessen met microbiologische schoonmaakmiddel

1 doseerfles is genoeg voor 200 emmers sop