De omgeving van Meeuwenveen is op en top Drenthe

Het Uffelter Binnenveld

Pal aan het landgoed grenst het Uffelter Binnenveld, het meest lieflijke natuurgebied van het Drents Landschap. Het is kleinschalig en afwisselend met heide en bos, mysterieuze vennetjes en grillige solitaire bomen. Er leven planten en dieren die bijna nergens anders voorkomen. Ook ‘gewone’ dieren als vos, das, marter en slang kun je zomaar tegenkomen en reeën zie je elke dag. Je kunt een gemarkeerde route volgen die je in ongeveer een uur door al dit moois voert.

De omgeving van Meeuwenveen Accommodaties

Het Oerlandschap Holtingerveld

Iets verder ligt het Holtingerveld. Dit is één van de vroegst bewoonde streken van Drenthe. Er zijn vindplaatsen van stenen werktuigen, twee hunebedden en enkele geheimzinnige grafheuvels. Nog steeds voel je de concentratie van energie en lei-lijnen bij deze oude monumenten. In augustus, als de heide in bloei staat, zoemt het er van de honingbijen. Dat moet je een keer meegemaakt hebben.

De Bisschopsberg

Tussen Darp en Havelterberg, ca. 4 km vanaf Meeuwenveen, ligt de Bisschopsberg. In middeleeuwse geschriften wordt deze plek al als een krachtplaats aangemerkt. De moeite waard om te bezoeken.

Impressie directe omgeving

  • De omgeving van Meeuwenveen Accommodaties
  • De zon boven het Uffelter Binnenveld
  • De zon komt op boven Meeuwenveen