Gebouw 2 is groots zowel binnen als buiten

De prachtige entree met glazen gevel tot aan de nok is het visitekaartje van Gebouw 2. Daar blijft het niet bij. Ook binnen wordt je verrast door enkele architectonische vondsten die de kwaliteit van het verblijf veraangenamen.

Het terras en de eetzaal van gebouw B

Het door groen omsloten terras en de glazen uitbouw van de eetzaal

De grote cursusruimte (125m2) heeft een boogvormige glazen uitbouw waardoor er licht en ruimte binnenkomt en die een fraaie doorkijk geeft in de natuur. Grote plafondelementen zorgen voor een perfecte akoestiek en verlichting. De lichte houten vloer maakt de zaal aantrekkelijk voor zowel dynamische als ingetogen werkvormen. De energie blijft hier niet hangen. Het gebouw blijft op een natuurlijke manier schoon en open voor een volgende groep.

U eet in een prachtige serre. De bomen rond het terras filteren het zonlicht zodat het er aangenaam blijft. Deze zaal is uitstekend geschikt als tweede werkruimte.

Faciliteiten

De grote zaal kan met bijzonder fraaie schermen intiemer worden gemaakt. In een hoek staat een houtkachel. Ook in deze zaal is de verlichting traploos regelbaar. De muziekinstallatie kan overal in de zaal worden opgesteld. Hierdoor kun je flexibel zijn met de inrichting. Alle benodigdheden voor yoga, meditatie, lichaamswerk zijn in ruime mate aanwezig.

Voor de docent is er een tweepersoons slaapkamer met badkamer en een ruime zit/spreekkamer. De keuken is heel compleet en heeft een perfecte routing waardoor je elkaar niet in de weg loopt.

Een makkelijke trap komt uit in de glazen uitbouw aan de voorgevel. Je hebt er een prachtig uitzicht en een zitje om ervan te genieten. Ook in de gang naar de slaapkamers komt volop daglicht en `s nachts brandt er net genoeg licht om er je weg te vinden.

Aantallen, afmetingen en oppervlakten

Gebouw 2 heeft 19 kamers met 40 bedden voor 40 personen
De eetzaal is 70m2 groot, nameljk 5 × 14m
De keuken is 25m2
De begeleiding heeft een eigen gedeelte van 35m2: een spreekkamer, een slaapkamer en een luxe badkamer
Er kunnen 38 cursisten slapen: in 1 éénpersoonskamer, 14 tweepersoonskamers en 3 driepersoonskamers
Er zijn 10 toiletten
En 9 douches plus een groepsdouche voor 5 personen
Voor rolstoelgebruikers is er een speciale douche/toiletruimte
De eigen tuin en terrassen beslaan 350m2

Prijzen

De minimum huursom van Gebouw 2 komt overeen met de prijs voor 27 personen. Kijk voor een volledig overzicht bij Tarieven. Prijzen voor alleen zaalverhuur zijn op aanvraag.

Ligging

Hoewel midden op het terrein, ligt Gebouw 2 toch heel vrij. De weggetjes en paden lopen er ruim omheen. Het gebouw ligt enkele meters hoger dan de omgeving. De zaal kijkt uit op een nat stukje bos met hoge beuken. Aan de oostkant heeft de serre alleen `s winters een fraaie doorkijk naar ‘het weitje’, een open plek in het bos. Daar worden soms buitenoefeningen gedaan of er staat een keer een tentje.

Zeker in de ochtend, bij het eerste licht, merk je aan het gekwetter van een onwaarschijnlijke hoeveelheid zangvogels dat je op een unieke plek bent wakker geworden. Op de plattegrond van Gebouw 2 (PDF) staat de indeling van het gebouw exact weergegeven. Evenals de grootte in m2 en het aantal bedden en slaapkamers.

Impressie

  • Grote zaal gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
  • De eetzaal en serre van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
  • Het trappenhuis met prachtig uitzicht van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
  • De ruime keuken van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
  • De stafkamer van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
  • Een standaard slaapkamer in gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties