Gebouw 2 ... groots zowel binnen als buiten

De prachtige entree met glazen pui tot aan de nok is het visitekaartje van Gebouw 2. Ook binnen wordt je verrast door enkele architectonische vondsten die de kwaliteit van het verblijf veraangenamen. Het is een levendig gebouw en niet alleen door de meeverende vloer van de grote zaal. Uitbundig dansen of verstilt mediteren, deze zaal voegt zich naar jouw energie.

De verschillende ruimtes volgen elkaar op met mooie overgangen en verrassende doorkijkjes naar buiten. Vooral de serre is heel bijzonder. Hij fungeert als eetzaal en is ook geschikt als tweede werkruimte. Hoge bomen filteren het zonlicht zodat de temperatuur er aangenaam blijft.

Gebouw 2 is onlangs uitgebreid met een extra grote zaal. Deze geeft ongekende mogelijkheden als je met veel mensen bent of graag meer ruimte nodig hebt.

Het terras en de eetzaal van gebouw B

Het door groen omsloten terras en de glazen uitbouw van de eetzaal

Faciliteiten

De grote zaal heeft een boogvormige glazen uitbouw die het licht mooi binnenlaat en zicht geeft op een laagte met beuken en berken, speeltuin voor de eekhoorntjes. De zaal kan met originele room dividers intiemer worden gemaakt.

De geluidsinstallatie is modern en eenvoudig te bedienen. Je kunt er via laptop of telefoon muziek op afspelen, zelfs draadloos. De plafondverlichting is traploos regelbaar en voor de beamer is er een projectiescherm met afstandsbediening. Alle benodigdheden voor yoga, meditatie en lichaamswerk zijn in ruime mate aanwezig en in dit gebouw zijn ook veel mogelijkheden om spullen op te slaan die u niet steeds wilt meenemen.
De keuken is aangepast aan het koken voor grote groepen. Je kunt er goed met meerdere mensen tegelijk werken en met de krachtige inductieplaten is zelfs de grootste pan in een ommezien aan de kook.

De docenten hebben een eigen plek met twee kamers: een zit/spreekkamer met aangrenzend een stille tweepersoons slaapkamer met badkamer. De benedenverdieping van gebouw 2 is geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is aangepast sanitair. Een luie trap brengt je naar de glazen uitbouw aan de voorgevel. Daar staat een zitje om van het uitzicht te genieten. Ook in de gang naar de slaapkamers komt volop daglicht en ‘s nachts branden er net genoeg lampjes om je weg te kunnen vinden.

Maten en getallen

 • Gebouw 2 is geschikt voor 40 personen.
 • Op de verdieping zijn 14 kamers voor 30 personen: 2x driepersoons en 12x tweepersoons
 • Er zijn 6 douches en 6 toiletten en er is nog een open doucheruimte (5p).
 • Op de begane grond (10p) ligt het verblijf (35m2) voor de begeleiding: een zitkamer, 2 persoons slaapkamer en een badkamer.
 • Er zijn 4 extra slaapkamers: 1x éénpersoons, 2x tweepersoons en 1x driepersoons.
 • In de gang is de garderobe, er zijn 4 toiletten, 3 douches en een badkamer voor minder validen.
 • De zaal meet ca. 120m² (7×17), de eetzaal/serre 70m² (5×14) en de keuken 20m².
 • Er zijn bergingen binnen en buiten en de eigen tuin is inclusief terrassen ongeveer 350m² groot.
 • Vanuit de serre aan de oostkant zie je door de bossages heen een sprookjesachtige open plek. Voor een zweethut, een kampvuur, een tentje of een buitenritueel.

Via de plattegrond van Gebouw 2 (PDF) kunt u een tekening met de exacte indeling van het gebouw downloaden.

Prijzen

Bij de prijsvorming gaan wij uit van een gebruik door minstens 28 personen. Onder Tarieven staat nadere uitleg.

 • Grote zaal gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
 • De eetzaal en serre van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
 • De keuken in Gebouw 2 is geheel gerenoveerd
 • Het trappenhuis met prachtig uitzicht van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
 • De stafkamer van gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties
 • Een standaard slaapkamer in gebouw B op Meeuwenveen Accommodaties